Inspiratie voor een avontuurlijke reis naar Afrika

Mountainbiken & Fietsen

Op zoek naar avontuur? Ziet u een kuitenbijtertje in de Afrikaanse wildernis wel zitten? Dan is een safari op de fiets precies wat u zoekt. Fietsend op een smal grindpad, de zon heerlijk warm in uw nek, een betoverend eindeloze horizon en plots ziet u een kudde zebra in het hoge gras in de verte. Hoe u het ook bekijkt: het geeft een ongelofelijke kick om u te begeven in de wildernis zonder de veiligheid van een auto. Maar ook het landschap gaat u de nodige adrenaline bezorgen, het kan er soms ruig aan toe gaan!

Fietsen kan natuurlijk ook door de wijnlanden van Stellenbosch, maar ook hier af en toe een flinke klim. Zeker ook niet te veel wijntjes drinken onderweg, die kunnen in de benen zakken…
Of je rijdt 740 km Tuinroute, met 10.000 hoogtemeters! Dat hoeft trouwens niet in één dag, we plannen leuke B&B’s voor je onderweg… Dus: voor ieder wat wils.

Bungeejumpen & Raften

Heeft u al gehoord van de Bloukransbrug? Als u een bungee fanaat bent, vast wel. De brug staat 216m boven de Bloukransrivier en is daarmee meteen de vierde hoogste bungee jump van de wereld en de hoogste van een brug. Met een idyllische achtergrond van het Tsitsikamma NP wordt u door de uitermate vrolijke (en dansende) begeleiders in het harnas gehesen. Vervolgens kijk je uit over de prachtige groene vallei, om enkele seconden later de rivier tegen een hoog tempo op je af zien te komen.

Ook bij de Victoria Falls kan je van de brug bungee jumpen. Of river raften of zwemmen in Devil’s Pool aan de rand van de Falls…

Kriebels in de buik verzekerd!

bungee jump victoria falls

Watersporten

Houdt van water en actief zijn?

Dan kunt u uw hart ophalen met kayakken, kanoën, zeilen, river raften, river tubing, surfen, windsurfen, kite surfen, snorkelen met pinguïns of met zeehonden, white shark cage diving (Fair Trade),…

 

You name it, they’ve got it!

watersport

Safari te paard

Als we spreken over avontuur is dit natuurlijk des te meer het geval wanneer u de Afrikaanse wildernis verkent te paard. De belevenis op de rug van een paard maakt dat u zich helemaal een voelt met de natuur. Het stelt u ook in staat om zoveel dichterbij alles mee te maken, want wilde dieren zullen minder snel vluchten als u (die als roofdier wordt gezien) op een paardenrug zit. U verlaat de begaande paden. Veel beesten, zoals antilopen, zebra’s en giraffen, zien u als minder bedreigend wanneer u in het zadel zit. Stel u de adrenaline rush eens voor wanneer u galoppeert langs een sprintende en springende kudde impala’s. Of de verbazing wanneer u onder de boom staat waar een giraf van aan het smullen is. Kortom, een niet te missen ervaring voor de paarden- en dierenliefhebber.
Er zijn rustige paardentochten van een uur voor een 1ste paardenrit in uw leven (ook voor kinderen). Maar de ultieme Horseback is natuurlijk de zogenaamde Big 5 Horseback Safari van een week of zelfs meer voor de zeer geoefende ruiter of galopperen langs een van de vele uitgestrekte stranden.

safari_paard

Bushwalks

Ook op uw eigen twee benen kan u de Afrikaanse savanne verkennen. Begeleid door ervaren (en in Big 5 gebied gewapende) gidsen, trekt u er op uit om de natuur vanuit een ander perspectief te zien, om elk klein detail in u op te nemen.

Bushwalks kunnen gaan van een uurtje wandelen vanuit de lodge, tot een stevige wandeling of hike van een paar uur of zelfs een paar dagen. Er zijn zelfs in Bushwalks gespecialiseerde lodges voor de echte avonturenzoeker. Bushwalks vanuit een lodge kan eventueel in combinatie met een andere activiteit zoals wild bezichtigen vanuit een zogenaamde “hide” of game drives in open 4×4’s, een picknick in de savanne of een cursus voetsporen volgen. U kan ook specifiek op zoek naar vogels, insecten of bloemensoorten. Welke formule u ook kiest, een bushwalk brengt altijd ongeëvenaarde spanning en een zekere intimiteit met zich mee.

bush walk

Motor huren in Zuid-Afrika

Lekker op de motor touren door het mooie landschap! Volgens fervente motorliefhebbers die je voorgingen, haalden de Duitse Autobahnen, Route 66 in Amerika en zelfs de Great Ocean Road in Australië het niet bij de enorme kick die ze hadden toen ze in Kaapstad op een motor stapten en Chapman’s Peak Drive, door de Cederbergen en over Route 62 tourden.

Je kan Harley Davidsons, BMW’s en Ducati’s huren (mits je 21 jaar bent).

Ook op andere plaatsen kunnen we stoere ritten voor je regelen met bijpassende motor!

Voor degenen die zich liever laten rijden: een nostalgische rit in een zijspan kan ook. Leuk!

motor_zuid_afrika

Ranger cursus

We dromen er allemaal stiekem wel een keer van: de wilde natuur in trekken, en als een ranger een worden met je omgeving. Jij kan er waarheid van maken! Je vliegt naar Zuid-Afrika voor de ervaring van je leven. In het Somkhanda Game Reserve word je in tien dagen klaargestoomd als wildlife ranger en leer je alle kneepjes van het vak. Voor de volledige ervaring overnacht je natuurlijk in een echt tentenkamp: een met de natuur! Dieren spotten, overleven in de jungle, oriëntatielopen… Na deze cursus zijn het allemaal geen toverwoorden meer, meer doodsimpele realiteit. Heb je je brevet gehaald? Proficiat! Je beloont je inspanningen hoe dan ook met een strandvakantie aan de Zuid-Afrikaanse kust, om uit te puffen van die ervaring. Weer een bucketlistervaring om af te kruisen!

ranger_Walks